Supply Chain manager

Supply chain manager in top-5 best betaalde banen van 2017

uit: Logistiek.nl                  (carrière & mensen) 

De functie van supply chain manager staat in de top-5 van best betaalde en opkomende functies van dit jaar.

Een supply chain manager verdient in 2017 een salaris van tussen 70.000 en 100.000 euro, ook de demand planner krijgt goed betaald met een gemiddeld loon van 65.000 euro. 

De reden, dat de functie van zowel een supply chain manager als demand planner goed betaald, is dat beide vragen om een zeldzaam grote mate van precisie, in combinatie met een sterk analytisch vermogen en goede communicatieve vaardigheden, blijkt uit de jaarlijkse lijst van recruitment organisatie Hays waarop de best betalende en opkomende banen staan.

Uit de sectoren, waarbinnen Hays personeel werft, behoren dit jaar tot de best betalende functies: technische manager marketing & sales (100.000 euro), business intelligence manager (80.000 euro), de risk model validator (75.000 euro), procurement en sourcing specialist IT (70.000-100.000 euro) en tot slot supply chain manager/demand planners (70.000-100.000 euro).

Functies zijn in hoge mate complex

Binnen laatstgenoemde professie bestaat volgens Hays een grote schaarste aan talent. Bovendien zorgen nieuwe technologieën en de complexiteit van de functies ervoor dat bedrijven meer en meer behoefte hebben aan (talentvolle) supply chain managers en demand planners.

100.000 euro salaris voor supply chain managers

Volgens de internationale recruitmentorganisatie kunnen supply chain managers in de sector logistiek en supply chain dit jaar dan ook rekenen op een salaris van tussen de 70.000 en 100.000 euro. Demand planners verdienen minder, maar zijn nog altijd goed voor een gemiddeld salaris van 65.000 euro. Deze specialisten zorgen voor een zo accuraat mogelijk overzicht van zowel producten als goederen die in de toekomst verkocht gaan worden door een onderneming.

Hays: een ‘war for talent’ is gaande

De internationale recruitmentorganisatie stelt verder vast, dat er binnen de sector op dit moment een war for talent gaande is. “Dit laat haar effecten over de hele linie zien, waarbij hoge gemiddelde salarissen te zien zijn bij diverse logistieke en supply chain specialismen.”

Eerste publicatie door Bas Dijkhuizen op 10 jan 2017